Petak 14.03.2014.
13:47
Beta

"Sami ćemo da zaštitimo Ruse u Ukrajini"

Foto: Ilustracija
 

Navodeći da su u Donjecku u sukobu pristalica novih vlasti u Kijevu i proruskih demonstranata poginule tri osobe, dok su desetine povređene, Ministarstvo je navelo da događaji u Ukrajini pokazuju da "kijevske vlasti ne kontrolišu situaciju u zemlji".

"Rusija shvata svoju odgovornost za živote i sugrađane u Ukrajini i ostavlja sebi pravo da zaštiti ljude", navodi se u saopštenju i dodaje da iza napada stoje radikalne snage naoružane traumatskim i hladnim oružjem, a koje su juče stigle iz drugih regiona zemlje.

Pročitajte još:

Foto: Ilustracija

* Turčinov: Postoji rizik od invazije Rusa

* Čurkin: Rusija ne želi rat (već ostali)

* "SAD vide da je Krim izgubljen"

* Ukrajinci: Rusi pucali na naš avion!

* Beloruska braća otvorila nebo za ruske bombardere!

Prvi kanal ruske televizije danas je javio da su ukrajinski ekstremisti u Donjecku napali mirne demonstrante. Bi-Bi-Si (BBC) na ruskom jeziku objavio je na svom sajtu da su
"proruski demonstranti" napali učesnike akcije "Za jedinstvenu Ukrajinu" u Donjecku.

Radio Svoboda (Free Europe) na ruskom jeziku, takođe, navodi da su posle završetka mitinga "Za jedinstvenu Ukrajinu", učesnici akcije za pripajanje Donbasa Rusiji, probili policijski kordon i napali učesnike prvog mitinga. Ukrajinski dnevnik Izvestija piše danas da su ruske specijalne snage stigle u ukrajinski grad Odesu.

2024 © - Vesti online