Četvrtak 13.03.2014.
20:48
Beta

Gradonačelnik Prizrena dobio dve, uslovno tri godine zatvora

Osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja (Foto: Ilustracija)
 

Muja je optužen da je protivzakonito, bez odluke Skupštine opštine Prizren fabrici čokolade "Kamila" i školskoj ustanovi "Đulistan" dodelio zemljište koje je pripadalo kosovskoj agenciji za privatizaciju, čime je izvršio dva krivična dela - zloupotrebu služenog položaja, jer nije ispostovao zakonom propisane procedure i nezakonito davanje na korišćenje dala zemljište koje nije u vlasništvu opštine Prizren.

Njemu je sudsko veće Osnovnog suda u Prizrenu zabranilo vršenje javnih funkcija u roku od 30 meseci.

Osim njega, optuženo je još pet osoba. Drugi optuženi, Sadik Pačarizi osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od osam meseci, uslovno na verifikacioni period od dve godine ukoliko optuženi u tom periodu ne počini drugo krivično delo, i alternativnu kaznu zabrane obavljanja javne funkcije u periodu od 12 meseci.

Avni Ademaj osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od pet meseci, uslovno na period od 18 meseci ukoliko optuženi ne počini drugo krivično delo.

Kadri Ukimeri osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od osam meseci, takođe uslovno na 20 meseci, ukoliko optuženi tokom tog perioda ne počini drugo krivično delo.

Abdulah Tejeci osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od mesec dana, uslovno na verifikacioni period od godinu dana ukoliko optuženi ne počini drugo krivično delo.

Minir Krasnići osuđen je na godinu i šest meseci zatvora, uslovno na verifikacioni period od dve godine ukoliko u tom periodu ne počini drugo krivično delo, i alternativnu kaznu zabrane obavljanja javne funkcije u periodu od 18 meseci.

2024 © - Vesti online