Petak 14.03.2014.
08:00
tortekolaci.com

Havana torta

Lepa na oko i veoma ukusna: Havana torta
 

Sastojci:
250 g šećera
2 kesice vanilinog šećera
3 kesice želatina
10 kašika mleka
1 l slatke pavlake

Krem 1:

U 1 litar mleka staviti 250 g šećera i dve kese vanilinog šećera. Ostaviti da provri. Tri kesice želatine potopiti sa 10 kašika mleka i ostaviti da malo nabubri: skloniti prokuvalo mleko i dodati želatin i izmešati da ne ostanu grudvice. Ostaviti da se to ohladi. Umutiti litar pavlake, pomešati ga sa mlekom i dobro umutiti.

Krem 2:
300 g keksa samleti sa 100 g upženog šećera i 200 grama oraha. Kremu od slatke pavlake podeliti na tri ista dela. Jednu dublju šerpu obložiti prozirnom folijom i u nju slagati tortu. U šerpu sipati prvi deo krema, presuti presipom, postupak ponavljati dok smeša ne nestane. Zatim na vrhu šerpe poredati red plazme umočeno u mleko. Šerpu s tortom prekriti folijom i ostaviti da se hladi tri sata. Zatim je okrenuti na tacnu i ukrasiti tortu po želji.


Kora:

Tri belanca i tri kašike šećera umutit. Žumance posebno umutiti, pa dodati smeši sa belancima. Dodati jednu kašiku brašna, 3 kašike mlevenog keksa, pola kesice praška za pecivo i dve kašike kakaoa. Smešu pretresti u kalup za torte, obložen papirom i peći oko 15 minuta na temperturu od 180°C.

2024 © - Vesti online