Nedelja 21.03.2010.
21:49 >> 00:34h
Vestionline

Jelena osvojila titulu u Indijan Velsu

Jankovićeva je trijumfom nad danskom teniserkom stigla do 12. titule u karijeri, a prve u ovoj sezoni. Srpska teniserka će na sutrašnjoj WTA listi napredovati za jedno mesto i biće osma teniserka sveta.

Jelena je odlično počela meč i već u prvom setu stigla do vođstva od 4:0 u gemovima. Danska teniserka je uspela da osvoji dva uzastopna gema i da smanji vođstvo protivnice na 4:2. Međutim, Srpkinja je nastavila sa odličnim servisima i dobrom igrom u polju, koja joj je donela trijumf u prvom setu rezultatom 6:2.

Jankovićeva je već na početku drugog seta oduzela gem na servis Voznijacki, a onda je držala prednost od dva gema do kraja meča. Srpkinja je iskoristila prvu meč loptu i zasluženo je pobedila sa 6:4.

Tadić čestitao Jeleni  

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je večeras teniserki Jeleni Janković osvajanje turnira u Indijan Velsu.
"Najiskrenije vam čestitam na ostvarenom uspehu. Želim vam mnogo uspeha u nastavku karijere", navodi se u čestitki predsednika Tadića.

"Bile su ovo dve neverovatne nedelje za mene. Nije bilo lako, ali uspela sam osvojim prvu titulu u sezoni. Voznijacki je odlično igrala i čestitam joj na odličnim partijama u dosadašnjem delu turnira. Želim svima da se zahvalim na podršci tokom turnira, a posebno svojoj majci. Zahvaljujem se i Niku Bolitijeru, ako je gledao mečeve u Indijan Velsu. Nadam se da ću i naredne godine igrati na ovom turniru", izjavila je Jankovićeva posle trijumfa.

Karolina Voznijacki je istakla da je srpska teniserka zasluženo stigla do trofeja.

"Nije bilo lako igrati prethodne nedelje, a posebno u večerašnjem meču.

Jelena je igrala fantastično i zasluženo je stigla do pobede. Hvala svima na podršci", izjavila je Voznijacki, koja će od ponedeljka biti i zvanično druga teniserka na WTA listi.

Ovo je bio četvrti međusobni duel srpske i danske teniserke i četvrti trijumf Jankovićeve. Meč je trajao jedan čas i 25 minuta.

Jankovićeva je za trijumf u Indijan Velsu osvojila novčanu nagradu od 700.000 dolara i 1.000 bodova za WTA listu, dok je Voznijacki pripalo 350.000 dolara i 700 poena za svetsku rang listu.

WTA turnir u Indijan Velsu igrao se za nagradni 4,5 miliona dolara.

2024 © - Vesti online