Četvrtak 13.03.2014.
20:01
mozzartsport.com

Ruska kontra Amerima: Izbacite SAD sa Mundijala zbog Jugoslavije, Iraka i Libije!

 

Sport i politika ne treba da se mešaju? Možda kad su uslovno rečeno male zemlje u pitanju. Veliki se uvek vode politikom sila zakon menja. Po izbijanju nereda u Ukrajini i mešanja Rusa u "poslove jedne suverene zemlje", kako su to opisali Amerikanci, senatori iz tabora republikanaca Mark Kirk (Ilinois) i Den Kouts (Indijana) apelovali su na FIFA da Zbornaju komandu izbaci sa Mundijala u Brazilu i oduzme Rusiji domaćinstvo Svetskog prvenstva 2018.


Odgovor je stigao od članove ruske Dume Aleksandra Sidjakina i Mihaila Markelova, koji su u Cirih poslali poruku u kojem traže da se SAD zbog agresije nad Jugoslavijom, Irakom i Libijom, kao i pokušajima da izazovu rat u Siriji zabrani učešće na ovogodišnjoj planetarnoj smotri. Kao i da se isključe iz FIFA.
"Oko za oko, lopta za loptu. Nemojte dozvoliti SAD da učestvuju na Mundijalu 2014! Izbacite ih iz FIFA", napisao je Sidjakin na Tviteru.


Sasvim očekivan odgovor s obzirom na to da je Kouts ranije ruske teritorijalne ambicije uporedio sa nacističkom Nemačkom?!
"Da li vas ova situacija (na Krimu, prim.aut) podseća na zbivanja sa Hitlerom tokom 20-ih i 30-ih godina prošlog veka?", pitao je Kouts.
 

2024 © - Vesti online