Četvrtak 13.03.2014.
12:37
mozzartsport.com

Gudelj sada hoće da igra za Holandiju?!

Nemanja Gudelj
 

Nema kraja spekulacijama oko reprezentativne budućnosti Nemanje Gudelja. Srpski vezista iz AZ Alkmara kao da nije načisto za koju reprezentaciju želi da igra... Nedavno je Gudelj odbio priliku da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i istakao da želi da bude član nacionalne selekcije Serbije. Dobio je poziv Ljubinka Drulovića za prijateljski meč sa Irskom i u finišu meča upisao prve minuta u dresu Orlova.


Međutim, holandski mediji spekulišu da postoje šanse da Gudelj promeni reprezentaciju i obuče dres Holandije. Nedavno je njegov trener iz AZ Alkmara Dik Advokat rekao da bi Gudelj trebalo da ima mesta u holandskoj reprezentaciji kada vidi koga sve Luj Van Gal zove. Advokat je istakao da je konačna odluka na Van Galu, ali i da je Gudelj idealna alternativa za mesto povređenog Kevina Strotmana.
"Holandija je mnogo veća fudbalska nacija od BiH. Ovo je potpuno druga stvar. U Bosni su mi samo roditelji rođeni, dok sam ja odrastao u Holandiji i igrao za njene mlađe selekcije. Papiri ne bili bili problem jer posedujem i holandski i srpski pasoš. Nisam dobio poziv Luja Van Gala, ali sam otvoren za pregovore. Sve to shvatam kao kompliment, jer nije mala stvar zaigrati za reprezentaciju kao što je holandska. Ako dođe do toga, poptuno bih razumeo potez Holanđana. Po mom mišljenju, to bi bio logičan korak“, rekao je Gudelj za holandske medije.


Pozivanju Gudelja u holandsku reprezentaciju se protivi legendarni Pjer Van Hojdonk.
"Pitanje je da li Gudelj ima kvalitet za Holandiju. Ja sam protiv takvih stvari. Pre samo par dana je igrao za Srbiju", rekao je Van Hojdonk.


Propisi kažu da Gudelj može da promeni reprezentaciju, jer za Srbiju nije debitovao u zvaničnom meču. Možda je i razočaran činjenicom da mu je Drulović šansu u Irskoj dao tek u poslednjih par minuta utakmice...

2024 © - Vesti online