Četvrtak 13.03.2014.
12:34
mozzartsport.com, Informer

Slučaj Mateus: Neka ga zove Tužilaštvo, mi ne možemo da ga dobijemo!

 

"Afera Mateus“ uzburkala je fudbalsku Srbiju, a mogla bi epilog da dobije na – sudu! Bar tako piše Informer prenoseći izjave odgovornih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Fudbalskom savezu Srbije, koji kažu da u tvrdnjama legendarnog Nemca, da je za vreme njegovog trenerskog mandata u Partizanu vodio nemeštenu utakmicu, postoji osnova za pokretanje istrage.
"Izjava Lotara Mateusa zanimljiva je policiji i svakako je predmet razmišljanja, jer govori o nelegelanim pojavama u fudbalu. Svaka izjava tog tipa može da bude predmet istrage. Da li će Mateus biti pozvan na eventualno saslušanje zbog navedenih stvari pitanje je za sud i državnog tužioca“, smatra general Mladen Kuribak, načelnik Uprave policije.


Mada je predsednik Tomislav Karadžić samo dan ranije rekao da Fudbalski savez Srbije neće baviti ovim slučajem, na Terazijama ima spremnih da zagrebu ispod površine i istraže šta sve Mateus zna o nedozvoljenim radnjama. Mada, jasno je i komesaru za bezbednost FSS, Milivoju Mirkovu, da će takve tvrdnje biti teško dokazive.
"Teško je nama u FSS da istražimo, pogotovu što je Lotar Mateus za nas nedostupan. Mi kako FSS nemamo mogućnost da pozovemo stranog državljanina da dođe kako bi dao izjavu. Iskreno, mislim da će biti teško dokazivo bilo šta, ali svakako da Tužilaštvo ima osnove da pozove Mateusa na razgovor. FSS će sigurno pokrenuti proces, ali mislim da će u okviru svojih zaduženja i nadležosti biti pomalo ograničen. Želim da uzmem izjave od što više učesnika mečeva koji se pominju kao sporni, mada su neki od aktera sad u inostranstvu. Ne mogu da dođem do Mateusa, koji je glavni svedok. I opet se sve svodi na reakciju Tužilaštva, jer ni izjava u jednoj knjizi nije dokaz. Od Mateusa se mora tražiti svedočenje, da iznese još neke detalje, priča o svemu“, napomenuo je Mirkov.

2024 © - Vesti online