Četvrtak 13.03.2014.
12:27
mozzartsport.com, kurir.rs

Bilić: Vujoševiću, bićeš kažnjen!

Duško Vujošević

Partizanov šef struke Duško Vujošević mogao bi da se suoči sa još jednom oštrom finansijskom kaznom zbog komentarisanja načina na koji čelnici Jadranske lige delegiraju sudije.


Pred put za Moskvu, na duel sa CSKA, iskusni strateg je rekao da je regularnost regionalnog takmičenja pod znakom pitanja, jer prema njegovim rečima postoji koncepcija ljudi iz ABA lige da se u polufinalu nađu Crvena zvezda i crno-beli.
"Ako je tako nešto izjavio, Vujošević će morati da se suoči sa sankcijama po propozicijama naše lige. Moram, ipak, da pogledam izveštaj kako bih mogao da donesem konačnu odluku. Svako ima pravo da kaže ono što želi, ali ne bez konsekvenci“, rekao je direktor Jadranske lige Josip Bilić.


Osim toga, čelnicima regionalnog takmičenja zasmetala je Vujoševićeva izjava posle susreta sa Olimpijom kad je rekao da „klub nije zadovoljan načinom delegiranja sudija i da nije pametno da Partizanu sude trojica sudija iz Hrvatske, u trenutku kada se dva srpska i dva hrvatska tima bore za završni turnir“.
"Apsolutno se ne bih služio sa tom konstatacijom, jer svi znamo koliko sudija ima iz Srbije i stvarno nije korektno da se na taj način pravi tenzija. Tvdrim da nema nikakve istine i da se zna na koji način se određuju sudije. Onda bi hrvatski klubovi trebalo da se bune što im sude arbitri iz Srbije“, dodao je Bilić, a prenosi Kurir.

2024 © - Vesti online