Četvrtak 13.03.2014.
11:59
Beta

Đoković: Verovao sam u preokret!

Novak Đoković
 

Drugi teniser sveta plasirao se jutros u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu pošto je pobedio 26. igrača sveta, Marina Čilića iz Hrvatske, sa 2:1 u setovima (1:6, 6:2, 6:3).

"Bio sam pribran i miran, bez obzira na rezultat. Prihvatio sam činjenicu da je u prvih 45 minuta bio mnogo bolji, bio je agresivan, nije promašivao mnogo, servirao je neverovatno brzo i precizno. Nisam mogao mnogo da uradim, naterao me je da se povučem", rekao je Đoković.

"Verovao sam da mogu da se vratim, drugi set je bio potpuno druga priča. Resetovao sam se i rekao sebi da je tek počeo meč. Zaboravio sam prvi set, a u drugom i trećem setu sam dobro igrao. To je jačina kakvu želim da zadržim i nadam se da ću tako nastaviti", dodao je srpski teniser.

Đoković je tako ostvario i osmu pobedu u osam duela protiv Čilića, koji je u februaru igrao u tri finala ATP turnira. Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Žilijena
Benetoa, koji je pobedio Španca Felisijana Lopeza sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

Srpski teniser je do sada pet puta igrao protiv 37. igrača na ATP listi Benetoa i ostvario svih pet pobeda. Poslednji put igrali su 2012. godine, na turniru u Šangaju, kada je bilo 6:3, 6:3. Đoković je do sada dva puta osvajao turnir u Indijan Velsu, 2008. i 2011. godine.
 

2024 © - Vesti online