Četvrtak 13.03.2014.
11:20
Blic

Uginuo jazavičar koji je spasao devojčicu

Mali jaza se žrtvovao za komšinicu

"Bulmastif je u nedelju napao devojčicu koja je vozila rolere u svojoj ulici. To je inače komšijski pas, koga su gazde uzele da noću čuva dvoršte, a dane je provodio u boksu. Tog popodneva je pobagao, spazio dete i skočio na njega. Ujeo je za ruku, a onda je počeo da je baca kao lutku sa jedne strabne ulice na drugu… Devojčica je vrištala, a njene krike čula je komšinica koja je potrčala da je istrgne od razjarenog psa. Preduhitrio ju je njen hrabri jazavičar Leo", priča Milica Panajotović, očevidac događaja o kome govori celo Pančevo. 

Milica kaže da je Leo lajao na bulmastifa i pokušavao da ga napadne i odvrati njegovu pažnju od deteta. U pomoć su tada pritekla i dvojica momaka koji su uspeli da oteraju bulmastifa i pomognu povređenoj devojčici i Leu.

Leo je pretrpeo povrede pokušavaju da spase devojčicu, a iako je operisan nije uspeo da preživi. "Leo je bio pas kojeg su voleli ne samo njegovi vlasnici, već i cela ulica, koja mu je zahvalna što je spasio život devojčice. Svi ćemo ga pamtiti kao malog psa sa velikim srcem", ispričala je Milica.

2024 © - Vesti online