Sreda 12.03.2014.
20:33
Vestionline

Evrokup: Zvezda u četvrtfinalu

Marjanović pogađa pored Seibutisa (Foto: Arhiva)

Zvezda je veći deo susreta bila bolja, kontrolisala rezultat, ali je u finišu greškama i lošim izvođenjem slobodnih bacanja dozvolila Lijetuvosu nadu. Trojkom Kuka i poenima Gecevičijusa, domaćin je preokrenuo rezultat na 74:71.

Tada na scenu stupa Dženkins i sa pet poena vraća Zvezdu. Simonović dovodi crveno-bele do vođstva 77:76, ali je onda usledio novi preokret. Kapiten gostiju Simonović pravi nesmotreno faul pri košu Palacijusa. Centar domaćih namerno promašuje bacanje, ali lopta stiže do Seibutisa, koji povećava na 80:77.

Blažič pogađa samo jedno bacanje, a Kuk s druge strane bio je precizan (82:78). Zlata vredne poena za Zvezdu sa linije slobodnih bacanja postiže Nelson za konačnih 82:80 za pirovu pobedu Lijetuvosa.
 

Slavlje igrača Crvene zvezde
 

Posle prvih 20 minuta igre, Zvezda je vodila sa sedam koševa razlike, zahvaljujući fenomenalnom šutu za tri poena (8/10). Briljirao je Blažič i Dragićević, dok je odličan pod košem bio Marjanović. U nastavku, Zvezdu je do četvrtfinala predvodio Raško Katić, koji je sa 19 poena bio najefikasniji igrač utakmice. Nelson je ubacio 16, a Marjanović 12.

Naredne srede, Beograđani putuju u Kaunas, na dvoboj Budiveljniku.

2024 © - Vesti online