Sreda 12.03.2014.
22:22
Srna

Ešton: EU podržava napor političkih lidera u Bosni

Ketrin Ešton i ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija
 

Eštonova je ponovila da je EU u potpunosti privržena i da želi da vidi jedinstvenu, stabilnu, prosperitetnu i multietničku BiH koja će zauzeti mesto u EU koje joj i pripada.

"Odlučni smo da stanemo uz građane ove zemlje i da im pomognemo", rekla je Eštonova novinarima posle sastanka sa predstavnicima civilnog društva.

Ona je istakla da je ključ za ispunjavanje zahteva građana da lideri odu dalje od etničkih podela i da se bave interesima svih građana u BiH. Eštonova je naglasila da su se u glavnim gradovima zemalja članica EU čule legitimne bojazni građana nastale iz socijalno-ekonomskih problema.

"Ti glasovi se moraju čuti i shvatiti i ovde u BiH. Slažemo se da nasilje nije prihvatljivo i da je potrebno hitno delovanje", rekla je Eštonova i pozvala političke lidere u BiH da "oslušnu" i preuzmu odgovornost.

"Smatrala sam da je izuzetno važno da danas dođem u BiH i razgovaram sa liderima institucija i predstavnicima građanskog društva. To odslikava činjenicu da integrisanje u EU zahteva podršku celokupnog društva i da mora biti prioritet svih u BiH", rekla je Eštonova koja je i potpredsednik Evropske komisije.

2024 © - Vesti online