Sreda 12.03.2014.
19:33
Beta

Obradović: Izborna krađa je već u toku

Ništa se nije promenilo: Boško Obradović
 

On je na konferenciji za novinare rekao da medijski mrak u Srbiji, onemogućavanje biračkog prava srpskoj dijaspori, izbori na Kosovu gde niko iz Srbije ne može da prati izborni proces, i neažurirani birački spiskovi čine "najveću izbornu krađu".

"Ako vama veliki beogradski mediji sa nacionalnom frekvencijom onemogućavaju učešće u velikim televizijskim debatama, onda je to krađa pre samog izbornog dana. Drugo, od višemilonske srpske dijaspore jedva 3.500 građana u rasejanju izaći će na glasanje, što je skandalozno", rekao je Obradović.

On je ocenio da su izbori na Kosovu antiustavno izmešteni iz zakonskog ambijenta Srbije i predati OEBS-u i da Srbi kao učesnici izbora nemaju pravo na čuvare kutija i nemaju pravo da isprate izborni proces na Kosovu.

Obradović je rekao da se izborna krađa odvija i tako što u biračke spiskove nisu uneti oni koji su u međuvremenu postali punoletni, zato što oni glasaju opoziciono, a zadržavaju se u biračkim spiskovima mrtvi glasovi.

Izbori 16. marta su velika šansa da zaustavimo stranačku pljačku Srbije, da zaustavimo medijski mrak i izborne krađe, da zaustavimo stranu okupaciju Srbije", rekao je Obradović.

2024 © - Vesti online