Sreda 12.03.2014.
17:54
Beta

Vučić: Borimo se za ozdravljenje srpske ekonomije

Borba protiv kriminala i korupcije: Aleksandar Vučić
 

"To znači da ćemo napraviti nacionalni prioritetni plan gde ćemo praveći posebne podsticajne pakete privući najveći broj investitora od 1. maja 2014. do 1. maja 2016. godine", rekao je Vučić na stranačkom skupu.

Lider SNS je naveo da u tome "moramo da pobedimo naše komšije, moramo da pobedimo sve u regionu".

Vučić je najavio da će istovremeno oni koji imaju mala i srednja preduzeća u Srbiji za svakog novog zaposlenog biti oslobođeni plaćanja svih radnih poreza.

"Time ćemo, računamo, zaposliti najmanje stotinu hiljada ljudi koji su sada u sivoj zoni ili koji ne rade ništa, a da nećemo otežati poslodavcima, da privatnik, da poslodavac ima računa da to uradi, da obavlja veći posao, da stvara veći profit, veću vrednost, a da mu se troškovi ne uvećavaju", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, takve reforme će krenuti brzo, a do kraja juna neophodno je da se donese više od 20 zakona koji su veoma važni da stvore takav poslovni ambijent koji bi privukao više investitora.

"Nadam se da ćemo imati snage za svaki grad, za svaku lokalnu samoupravu, pa ne može da se isplati da se krade nekome u Kragujevcu, a da mu se ne isplati u Beogradu. Nikome se neće isplatiti krađa i pljačka i svi će za takvu pljačku da odgovaraju", rekao je Vučić građanima ispred stranačkih prostorija u Kragujevcu.

2024 © - Vesti online