Sreda 12.03.2014.
17:05
Vesti

Davitelj uživao u patnji devojke

Marija Cimbal umrla je jezivom smrću (Foto: Arhiva)
 

Kao što smi pisali, Marijin otac Tibor, nekadašnji fudbaler Vojvodine, majka Vesna i mlađa sestra žive u Francuskoj. Iz te zemlje je došao i njen brat Bojan, da bi prisustvovao suđenju.


Marija je sa porodicom živela u Francuskoj, ali je odlučila da studira u Novom Sadu. Upoznala je Vrekića jer je radio u prodavnici preko puta zgrade u kojoj je živela. Prijatelji kažu da je Marija pomagala svima. I ubici je pozajmljivala novac.


Tako je na dan zločina Vrekić došao do Marije da pozajmi novac da kupi motocikl. Ispričao je da ga je Marija poslužila pivom i kikirikijem, ali nije htela da mu pozajmi novac.


- Kad sam video da ima novi telefon, pitao sam je kada ga je kupila. Odgovorila je: "Nedavno". A onda je rekla da je uplatila ratu za letovanje u Grčkoj. Tada sam pukao. Za to je imala para, a meni nije imala da pozajmi 300 evra kako bih kupio motocikl - ledeno je pričao Vrekić.

Čeka ga 40 godina

Veštaci su juče posvedočili da Vrekić ni po kom osnovu nije psihički poremećena osoba, a veštak sudske medicine je istakao da je smrt kod Marije nastupila usled davljenja. U završnoj reči tužilac je tražio da Vrekić bude osuđen po zakonu, dok je zastupnik porodice Cimbal tražio 40 godina robije.

On se potom doslovno pohvalio da kada se iznervira nije čovek, nego zver. Vređao je "droljetino, kurvetino", a ona mu je odgovorila da joj se tako ne obraća.


- Sećam se da sam je jednom rukom vukao za šal, a drugom sam je udario. Ona je pala i tad sam shvatio da je mrtva. Odneo sam je na krevet, a ne sećam se kako sam je zapalio - ispričao je Vrekić.


Sudija Vidoje Mitrić ga je pitao da li je mogao da se obuzda, a Vrekić je mirno ponovio: "Takva sam zver, kada pobesnim, ne mogu da se zaustavim".


- Dok sam je gušio, nije mi bilo žao, a posle sam otišao u provod. Bilo mi je lepo, pili smo i zezali se, a ja sam se smejao - mirno je pričao je Vrekić.


Naime, Vrekić i nije imao kud nego da potvrdi što je ustanovljeno tokom istrage. Nakon ubistva je otišao kući, pa u teretanu, a zatim s drugom u igraonicu. Onda ga je pozvala bivša devojka, pa je otišao da se vidi s njom, a potom u provod, gde je sve redom čašćavao.


- Našao sam se s Vrekićem oko 23 sata i ništa nije ukazivalo da je počinio zločin. Rekao mi je da je  ošamario devojku s kojom se zabavljao. Bio je baš raspoložen i veseo kao nikada ranije - posvedočio je Emil Vukajlov.

2024 © - Vesti online