Sreda 12.03.2014.
12:04 >> 13:20h
J. L. Petković - Vesti

Oporavak u mitrovačkom pritvoru

Bliže porodici: Oliver i Milena Ivanović
 


- Biće bliže porodici, i Bogdan koji ga nije video mesec i po dana, sada će moći da ga poseti. Oliver će moći slobodno da izlazi u šetnju, i to će se pozitivno odraziti na njegovo ukupno psihofizičko stanje, koje je trenutno ozbiljno narušeno.

I zvanično, Ivanović prebačen u Kosovsku Mitrovicu

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović prebačen je danas iz pritvorske jedinice u Prištini u jedinicu u Kosovskoj Mitrovici, potvrđeno je u sedištu te inicijative u Mitrovici. Zamenica predsednika G.I. "SDP" Ksenija Božović rekla je na konferenciji za novinare u Kosovoskoj Mitrovici da je dobro što će Ivanoviću biti omogućeno da boravi u sredini gde njegova porodica i maloletni sin mogu da ga posećuju, da je dobro što je prekinuo štrajk glađu, ali da je to "samo prvi korak, jer će i dalje istrajati u zahtevu da se Ivanović brani sa slobode".

 

Njegov advokat Nebojša Vlajić rekao je novinarima da će "tek sada njemu kao braniocu biti omogućeno da se u pravom smislu te reči posveti pripremanju odbrane".

- Posetila sam ga u ponedeljak, i njegovo zdravstveno stanje je bilo jako loše. Malaksao je, slabo se kreće, usporen je, i izgubio je skoro devet kilograma do sada. Dodatno ga je uznemirilo i to što se od subote nalazi u izolaciji - kaže Milena Popović Ivanović. Ona dodaje da advokati odbrane nastavljaju borbu za Ivanovićevu odbranu sa slobode.

Ivanovića prebacuju u Kosovsku Mitrovicu


- Premeštaj u Mitrovicu je samo jedan korak u celokupnom procesu. Glavni cilj dalje borbe je Oliverovo oslobađanje, odnosno puštanje da se brani sa slobode. Vlada Srbije se do sada maksimalno angažovala da se Oliveru pomogne i sigurna sam da će i dalje nastaviti da radi na tome. U stalnom sam kontaktu sa njima i jako sam im zahvalna za sve što su do sada učinili - ističe Milena.
 

Uhapšen 27. januara

Ivanović je pre osam dana stupio u štrajk glađu zahtevajući da bude premešten u pritvorsku jedinicu u Mitrovici. On je uhapšen je 27. januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine, uključujući i teško ubistvo. Iako je Vlada Srbije dala je garancije da se Ivanović brani sa slobode, Euleks to nije uzeo u obzir i jednomesečni pritvor produžio na još dva meseca.

2024 © - Vesti online