Utorak 11.03.2014.
23:32
mozzartsport.com

Liga šampiona: Atletiko Madrid i Bajern u četvrtfinalu

 Trener Atletika iz Madrida Dijego Simeone
 

Nije to više “onaj” Milan. Štaviše, sadašnja generacija Rosonera maltene je uvreda za neke ranije koje su proslavile klub sa San Sira. I nije to više Atletiko koji zna samo za poraze od velikana. Naprotiv. Jorgandžije su u revanš meču osmine finala Lige šampiona upisale još jednu pobedu nad italijanskim gigantom (u prvoj utakmici je bilo 1:0) i pokazale su da su ove sezone bez svake sumnje daleko ispred sedmostrukog prvaka Evrope - 4:1 (1:1).

Milan je samo u prvom poluvremenu pokazivao naznake nekada velikog kluba jer je, uprkos očiglednom nedostatku kvaliteta, bio ravnopravan rival timu koji je ove sezone zaista moćan, posebno kada igra na svom Visente Kalderonu – na 23 takmičarske utakmice na gostovanju Atletiku samo su Real, Barselona (po dva puta) i Sevilja izbegli poraz (pobedio je samo Kraljevski klub).

Strelci u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona su bili Dijego Kosta u 3. minutu (najbrži gol Atletika u Ligi šampiona, posle 158 sekundi i drugi najbrži gol koji je u Ligi šampiona primio Milan - brži je 1994. bio samo Jari Litmanen), kao i u 85, zatim Arda Turan u 40. i Raul Garsija u 70. minutu za Atletiko Madrid, a Kaka u 27. minutu za Milan.

Atletiko je prvi put još od davne 1977. godine i susreta sa Nantom preskočio prvi stepenik u nokaut fazi najjačeg evropskog takmičenja.

Prekinut je fantastičan niz minhenskog Bajerna od 13 pobeda u svim takmičenjima, ali ni na trenutak nije bio ugrožen prolazak ekipe Đozepa Gvardiole u četvrtfinale Lige šampiona. Bavarci su odigrali jednu od lošijih utakmica na Alijanc areni u ovoj sezoni, ali su u revanšu osmine finala sa Arsenalom došli do rezultata koji ih je odveo u među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu - 1:1 (0:0), posle 2:0 na Emirejtsu. Strelci su bili Švajnštajger u 55. minutu za Bajern, a Podolski u 77. minutu za Arsenal.

2024 © - Vesti online