Utorak 11.03.2014.
13:16
Srna

Kandidat za predsednika oteo Janukovičevo "đubre"

Klinčev savladan na zemlji, a iznad njega stoji Ljaško i upire prstom na "đubre"
 

"Đubre Klinčev će odgovarati za svoje zločine. Uhapsili smo ga i predali predstavnicima zakona. Zahvalan sam svima koji su pomogli u tome", naveo je Ljaško na svom Fejsbuk profilu, najavljujući i video snimak.

 

 

Traume iz prethodne vlasti

 

Oleg Ljaško poznat je po učestalim incidentima u prethodnom sazivu ukrajinskog parlamenta. Zbog "okupacije" govornice, polivanja predsedavajućeg vodom, tuča sa drugim poslanicima, doživeo je da mu potpredsednik skupštine zavrne šiju i to bukvalno.

Na snimku objavljenom na brojnim sajtovima vidi se kako Ljaško i nekoliko osoba upadaju u kancelariju, za koju je Klinčev kasnije rekao da pripada policijskom generalu Vladimiru Guslavskom. Nepoznate osobe su oborile Klinčeva na pod, savladale ga, potom mu lisicama vezale ruke na leđima i odvele iz kancelarije.

Ljaško u više navrata Klinčeva naziva "đubretom", primoravajući ga da pred kamerom daje izjavu, posle čega svojim pristalicama naređuje da isprazne zgradu regionalne administracije.

Klinčeva, vezanih ruku na leđima, odveli su u autobus, gde su ga otmičari kritikovali zbog proruskog stava. On je kasnije oslobođen, posle čega se obratio medijima, prenela je "Rusija danas".

Zgradu regionalne administracije Luganjska u nedelju, 9. marta, zauzela je grupa demonstranata, koji su bili protiv novog guvernera Mihaila Bolockiha, a kojeg su imenovale vlasti u Kijevu. Demonstranti su Bolockiha primorali da potpiše ostavku, što je on nekoliko časova kasnije proglasio nevažećim, jer je to učinio pod pretnjom.

Demonstranti su, takođe, ispred zgrade postavili i rusku zastavu. Ljaško je primorao Klinčeva da pozove demonstrante da uklone rusku zastavu, ali je on negirao da ima bilo kakav autoritet nad njima.

Klinčev je poslanik regionalnog parlamenta i član je stranke Viktora Janukoviča Partija regiona. Ljaško je predsednički kandidat ispred svoje Radikalne stranke.

2024 © - Vesti online