Utorak 11.03.2014.
11:42
Beta

Odbojkašice Srbije u Grupi B na SP u Italiji

 

U Grupi A u Rimu igraće Italija, najverovatnije Dominikanska Republika (NORSEKA 2), Nemačka, Argentina, Hrvatska i Tunis. U Grupi B u Trstu Srbija, Brazil, Turska, Bugarska, Kamerun i najverovatnije Kanada (NORSEKA 4). U Grupi C u Veroni takmičiće se najverovatnije SAD (NORSEKA 1), Rusija, Tajland, Holandija, Kazahstan i najverovatnije Meksiko (NORSEKA 6). U Grupi D u Bariju igraće Japan, Kina, najverovatnije Portoriko (NORSEKA 3), najverovatnije Kuba (NORSEKA 5), Belgija i Azerbejdžan.

Iz Severne i Srednje Amerike (NORCECA) na Svetskom prvenstvu igraće šest reprezentacija, a učesnici će biti poznati po završetku pet kvalifikacionih turnira. U drugoj fazi takmičenja, po četiri selekcije iz A i D, odnosno B i C grupe, formiraće nove dve grupe - E i F.

Plasman u treću fazu takmičenja izboriće po tri reprezentacije iz E i F grupe, koje će oformiti G i H grupu iz kojih će po dve najbolje ekipe izboriti plasman u polufinale. Svetsko prvenstvo održaće se od 23. septembra do 12. oktobra u Italiji.

2024 © - Vesti online