Utorak 11.03.2014.
11:49
Beta

Čelabićanin: Nije kontrolisan kvalitet crkotina

Strahotno - pokupiš crkotine, pa prodaješ mesne prerađevine...
 


"Nismo radili laboratorijska ispistivanja tog mesa, jer bi time legalizovali nešto što je ilegalan promet. Ono što je ilegalno, to je u nadležnosti drugih orana", rekla je Sanja Čelabićanin za Radio-televiziju Srbije.
 

Kakva crna tona mesa uginulih životinja?!

Čelabićaninova je demantovala i pisanje pojedinih medija da se u zemlji nalazi u prometu oko tona mesa uginulih životinja.

"To apsolutno nije istina, to je nemoguće, jer mi smo pre deset godina počeli sa identifikacijom životinja, vodimo centralni registar, postoji kontrolni veterinarski broj, kontrolišemo sve objekte", rekla je Čelabićaninova.

Inspekcija je na poziv policije 4. marta kontrolisala ugostiteljski objekat u blizini škole u Velikoj Plani. Tada je uhapšen vlasnik objekta koji se sumnjiči da je otkupljivao, prerađivao i prodavao meso uginulih životinja.


Kako je objasnila Čelabićaninova, on je imao ilegalnu klanicu, gde je zatečeno sveže i smrznuto meso nepoznatog porekla, koje je prerađivao, a potom prodavao u svojoj radnji.


"To je krivično delo, u pitanju je nedozvoljen promet hrane. Nije zabranjeno ako proizvodite za sopstvene potrebe, ali ne smete da stavljate u promet", objasnila je ona, poručivši da bi građani kada kupuju meso trebalo da obrate pažnju da li postoji deklaracija, odnosno odgovarajući žig, koji je garancija kvaliteta mesa.

2024 © - Vesti online