Ponedeljak 10.03.2014.
15:47
Beta

SRS: Sprema se izborna krađa

Radikali sumnjaju da će izbori na Kosmetu biti regularni
 

SRS je danas saopštio da je zato Ustavnom sudu Srbije uputio inicijativu za utvrđivanje ustavnosti i hitno stavljanje van snage uputstva koje je usvojila Republička izborna komisija (RIK).

Radikali su podneli krivičnu prijavu protiv predsednika RIK-a Dejana Đurđevića i svih članova komisije iz SNS-a, DŠ-a, LDP-a, SPS-a, Dveri, NDS-a, URS-a i drugih podnosilaca izbornih lista koji su učestvovali u donošenju uputstva.

"SRS zahteva da Ustavni sud odluku donese po hitnom postupku jer u protivnom neće biti moguće sprečiti veliku izbornu krađu i pretvaranje Srba sa Kosova i Metohije u građane nezavisnog Kosova", navodi se u saopštenju SRS.

Stranka Vojislava Šešelja navela je da se spornim uputstvom Kosovo ne tretira kao deo Srbije, da je ukinuta kontrola podnosilaca izbornih lista i određeno da glasovi Srba sa Kosova neće biti brojani na biračkim mestima nakon glasanja kao što je u ostatku Srbije, nego će u džakovima biti transportovani u Rašku i Vranje, nakon čega će biti saopštavani "navodni rezultati glasanja".

2024 © - Vesti online