Ponedeljak 10.03.2014.
13:50
Beta

Radonjić: Odbranom na individualni kvalitet Ritasa

Dejan Radonjić
 

"Ritas je u odličnoj formi. To su pokazali i juče protiv Turova u VTB ligi i tako napravili dobru uvertiru pred meč. Iskusni su, a to je izuzetno bitno u ovakavim mečevima. Očekujem da će ambijent biti dobar za domaćina i sve to ukazuje da će biti težak mec. Potrebno je da budemo koncentrisani do kraja", rekao je Radonjić novinarima u beogradskoj hali Pionir.

Crvena zvezda u sredu u Vilnjusu od 18.30 igra revanš meč osmine
finala Evrokupa protiv Lijetuvos Ritasa. U prvom meču pre nedelju
dana, crveno-beli su u Beogradu pobedili sa 88:82.

"Ne treba razmišljati o prednosti. Možda ta prednost više zadovoljava Ritas, koji optimistično docekuje meč. Na nama je da odigramo što bolje... Moramo angažovanom i čvrstom odbranom da iskontrolišemo njihov individualni kvalitet", kazao je Radonjić.

On je dodao da će Ivan Radenović putovati sa ekipom i da će biti u timu.

"Radenović će biti spreman, ali ne treba očekivati njegovo najbolje izdanje. Bolje da je tu, nego da nije. Sigurno će dati doprinos. Bitan nam je igrač, a i ima iskustvo", dodao je trener Zvezde.

Na pitanje kako zaustaviti Omara Kuka, Radonjić je naveo da nije reč samo o njemu, već da treba zaustaviti celu spoljnu liniju Ritasa.

"Njihova spoljna linija je kvalitetna i iskusna. Naše greske su nam omogućile da budu u meču, a Kuk je kontrolisao igru. Ipak, biće potrebno da zaustavimo više igraca, a ne samo Kuka. Imaju kvalitetan sastav, što su i dokazali protiv nas. Ponoviću, iskustvo je bitan faktor i imaju ga više od nas", rekao je Radonjić.

Zvezda je ove sezone tri puta savladala litvansku ekipu, a Radonjić ističe da je teško dobiti jednu ekipu četiri puta.

"Dobiti evroligašku ekipu četiri puta nije lako. I slabije ekipe nije lako pobediti četiri puta. Gledamo samo poslednju utakmicu i kako da odigramo bolje", rekao je Radonjić.

2024 © - Vesti online