Ponedeljak 10.03.2014.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti

Većom podrškom do zacrtanog cilja

Lazar Petković sa porodicom
 


- Odziv humanih sugrađana je zaista bio odličan. Zato bih iskoristila ovu priliku i zahvalila se svima koji su učestvovali, počevši od klubova, igrača, navijača i darodavaca. Zahvaljujući njihovoj pomoći, kao i humanih zemljaka u dijaspori, da bi Lazar mogao 23. marta da krene na biohrone terapije u Moskvu, nedostaje mu još oko 140.000 dinara (1.220 evra). Iskreno se nadamo da ćemo do tada uspeti da prikupimo i ovu sumu pošto su, nažalost, ove terapije jedina preostala metoda lečenja recidiva raka testisa.
Ovaj mladić, pun optimizma, mnogo se napatio tokom svog života jer ga je ova opaka bolest ophrvala kada je imao samo četiri godine. Znajući koliko je to teško, kako za njega, tako i za njegovu porodicu, koja se za 19 godina borbe sa njegovom bolešću u svakom smislu iscrpla, prosto osećam dužnost da im pomognem na svaki mogući način. Tako sam se obratila mnogim firmama, kompanijama i sugrađanima za pomoć, ne bi li što pre sakupili dovoljno novca za nastavak Lazinog lečenja. Verujem da će nam se i plemeniti zemljaci u dijaspori pridružiti kako bismo zajedničkim snagama spasli jedan mladi život - rekla je Daliborka Đurđević, požurivši u Banju Koviljaču, kako bi Petkovićima predala donaciju dobročiniteljke iz daleke Australije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Nedugo potom, našim novinarima se javila i majka Verica Petković, poželevši da se zahvali u svoje ime:


- Svako odlaganje bihronih terapija našeg Lazara dovodi u opasnost, od čega svi strepimo. Naše materijalna sredstva kao porodice su potpuno iscrpljena i zato se još jednom od srca zahvaljujem svim ljudima dobre volje, spremnim da nam pomognu. Kao što sam već naglasila, suprug i ja više ne možemo nigde da se zadužimo, a niko sa sigurnošću ne može da nam kaže koliko će još trajati ovakav vid lečenja. Najsrećnija bih bila kad bi mi lekari posle ove 14. terapije rekli da je Lazar potpuno ozdravio i da više nema potrebe da dolazimo. Takvu vest svi priželjkujemo, ali istina je ta da niko ne može ni da pretpostavi kada će do toga doći. To nas ponekad dovodi do potpunog očajanja, ali smo svesni da ne smemo da klonemo uprkos brojnim nevoljama. Svaki roditelj bi učinio sve na svetu za svoje dete, pa makar to značilo i da mora da moli za pomoć ljude koje i ne poznaje.
 

Jedino rešenje

Kao što smo već pisali, Lazar je od kada je otkrivena njegova bolest podvrgavan hemioterapijama kojima se više ni broj ne zna, kao i operacijama, pri čemu mu je odstranjen jedan testis. I kad se činilo da je najgore prošlo, Lazarev život se ponovo našao u opasnosti, pošto se recidiv ove bolesti pokazao u obliku uporne hematurije, pojave veće količine krvi u mokraći. Majka Verica i otac Zoran Petković, tražeći spas za sina, saznali su za moskovsku kliniku, gde ovu bolest leče alternativnom medicinom - biohronim terapijama i od tada do danas jedino one drže Lazarevu bolest pod kontrolom.

2024 © - Vesti online