Nedelja 09.03.2014.
21:50
mozzartsport.com

Vujošević: Zašto su delegirana trojica hrvatskih sudija u ovom trenutku?

 Trener Partizana Duško Vujošević
 

Trener Parnog valjka Duško Vujošević je čestitao Olimpiji pobedu i zamerio je igračima na odnosu prema obavezama.
„Zaslužena pobeda Olimpije, dominirala je početkom utakmice i prvim poluvremenom. Pristup igrača utakmici je bio loš, u smislu izvršenja taktičkih zadataka i angažovanosti, a pogotovu ovako značajnoj utakmici kao što je ova“, ocenio je Vujošević.


Trofejni strateg je ponovo imao zamerke na arbitre.
„Mada nije osnovni uzrok poraza mora da se obrati pažnja i na suđenje, pogotovu Radojkovića. Plašim se da sudije u Jadranskoj ligi kako se povećava ulog i bliži kraj takmičenja ne predstavljaju delegirane interese zemlje iz koje dolaze. Svi znaju da su fajnal for obezbedile Crvena zveda i Cedevita, a za njega se bore Cibona, Budućnost i Partizan. Možda su to u pitanju čiste obične ljudske greške, pogotovu u momentima kada se razlika na strani Olimpije pravila, međutim, ne bih voleo da je bilo čija politika da na primer u fajnal foru, ako se nađu dva kluba iz Srbije idu direktno jedan na drugog u polufinalu, da se na taj način podeli na više zemalja učešće u Evroligi sledeće godine“.


Vujošević je na kraju dodao:
„Ne bih voleo da je to politika bilo koga iz Jadranske lige. Ako nije onda mora da se oko delegiranja sudija i ocenjivanja do kraja pooštre kriterijumi. Delegirati u ovom trenutku trojicu sudija iz Hrvatske, kada su suprotstavljeni interesi hrvatskih i srpskih klubova, da sude ovako važnu utakmicu, samo o sebi govori“, napomenuo je Vujošević.

2024 © - Vesti online