Nedelja 09.03.2014.
17:18
b92.net

Pronađen deo nestalog aviona?

Potraga za ostacima aviona
 

Neimenovani zvaničnik Vijetnama saopštio je da su delovi primećeni kod obale vijetnamskog ostrva To Čua. Istovremeno, Rojters je objavio nezvanična saznanja da se fokus istrage o letu MH370 usmerava ka mogućnosti da se letelica raspala tokom leta.


"Činjenica da nismo pronašli nikakve ostatke aviona upućuje na to da se letelica možda raspala na visini od oko 10 kilometara", rekao je za Rojters izvor blizak istrazi.

Pročitajte još:

* Prevarila smrt: Pobrkala vreme poletanja aviona koji se srušio u more
* Javio se Kinez iz nestalog aviona, sumnja se na terorizam
* Avion sa 239 ljudi nestao u Vijetnamu, nigde olupine ni tela

On je naveo da bi spasilački timovi pronašli "koncentrisani otpad" u slučaju da je letelica pala i raspala se tek pri udaru u vodu.

"Ne možemo da spekulišemo o mogućnosti izazvane eksplozije, jer za tako nešto nema dokaza. Letelica može da se raspadne i iz mehaničkih razloga", naveo je on.

Zvanično, govorilo se o dva pravca istrage - spekulisalo se o mogućnosti terorističkog napada, s obzirom na činjenicu da je na letu bilo više osoba sa ukradenim pasošima, zbog čega se u istragu uključio i Interpol, ali postoji i teorija o padu aviona, koji je navodno pokušao da se okrene i vrati na aerodrom ubrzo nakon poletanja.

"Boing 777" sa 277 putnika i 12 članova posade, nestao je sa radara u subotu tokom leta iz Kuala Lumpura za Peking, Olupina nije pronađena.

2024 © - Vesti online