Nedelja 09.03.2014.
15:03
Beta

Vučić: Nećemo da budemo mućak u EU

Još sam mali za Angelu Merkel: Aleksandar Vučić
 

"Nećemo da budemo ni mućak u EU ni neko koga primaju iz milosti, želimo da budemo deo EU zato što njene članice prepoznaju da smo ispunili sve svoje obaveze'', rekao je Vučić odgovarajući na pitajne novinara u fabrici Ikarbus gde je predstavljen prototip gradskog solo autobusa izrađenog u saradnji Merecedesa.

''Želimo da budemo deo EU i hocemo i uradićemo sve'', rekao je Vučić.

Upitan šta je neophodno za razvoj privrede u Srbiji, prvi potpredsednik Vlade Srbije je ocenio da su to reforme, bolji zakoni i bolji poslovni ambijent.

Dodao je da je već nekoliko meseci ponosan na srpske radnike, jer kod njih oseća energiju koja je postojala pre 50 i 60 godina, kada se radilo na obnovi zemlje.

Prema njegovim rečima, Srbija danas ima dobre simbole - ima "Merecdes", "Kontinental" i hiljade domaćih preduzeća a ne samo one koji u vršili pljačku kroz privatizaciju, narkodilere i kriminalce.

Upitan da li se može reći da je ovaj autobus poklon nemačke kancelarke Angele Merkel njemu u predizbornoj kampanji, Vučić je rekao da to svakako nije, i dodao da je još mali da bi se sastao sa kancelarkom Nemačke.

On je optužio predsednika opozicione stranke Dragana Đilasa i tajkune za ekstremizam i pokušaj urušavanja stabilnosti države Srbije.

"Brine me ekstremizam koji Đilas, tajkuni i razne ekstremističke partije pokušavaju da uvedu u Srbiju", rekao je Vučić televiziji Prva.

2024 © - Vesti online