Ponedeljak 10.03.2014.
02:22
Vesti

Doživotna braća sejala strah

Foto: Ilustracija
 

Tokom jednog od oružanih incidenata, napadnuta je kuća u Blektaunu, kada je 14-godišnja devojčica ranjena u leđa. Policija veruje da su napadači tragali za bratom nesrećne tinejdžerke.

Vođa frakcije Doživotna braća iz Blektauna, 31-godišnji Farhad Kaumij i njegova dva brata, Džamil i 29-godišnji Mutaz, već se nalaze u pritvoru zbog prekršaja s oružjem, narkoticima i oružanih napada. Nove optužbe protiv članova porodice Kaumij podnete su u subotu, a odnose se i na pokušaj ubistva i ranjavanje u Blektaunu. Četvrti mladić, star 22 godine, biće optužen u Golburn zatvoru, gde se nalazi na izdržavanju kazne.

Osnivač u zatvoru

Doživotna braća bazirani su na jugozapadu Sidneja i osnovao ih jedan od najopasnijih australijskih kriminalaca, diler droge i iznuđivač Basam Hamzi. On izdržava doživotnu robiju u Golburnu, zatvoru s maksimalnim obezbeđenjem.

Letvorica članova Doživotne braće optužena su za napade u Blektaunu i Vinston Hilsu, odnosno noć pre nego što je 27-godišnji muškarac ranjen u butinu i ruku. Pored toga, protiv nekoliko njih, krivična prijava je proširena i na napad na dvojicu muškaraca ispred kafića u Benkstaunu u novembru prošle godine, kao i pucnjave u Igl Velu u avgustu, i Pendl Hilu u oktobru. Ukupan broj krivičnih dela za koji su optuženi iznosi 45.


Svih 13 navodnih članova ogranka bande Doživotna braća optuženi su u vezi s oružanim napadima.


Farhad Kaumij bio je duže vremena osoba od interesa u vezi s tri ubistva i nizom oružanih napada. Inače, Kaumi je uhapšen aprila 2012. zbog likvidacije Čengiza Sarača, ličnosti iz podzemlja koji je nestao avgusta 2005. Optužbe su kasnije povučene. Takođe, utvrđeno je da nije povezan s ubistvom Basam Šamija (26) i njegovog prijatelja iz srednje škole Ibrahima Asada (27), koji su u martu 2006. upucani u Grenvilu.

2024 © - Vesti online