Subota 08.03.2014.
16:18
mozzartsport.com

Partizan "petardom" preti Zvezdi!

 

Partizan se konačno razigrao. Posle bledila na premijeri u Novom Pazaru i na "mišiće“ izvojevane pobede u minulom kolu protiv niškog Radničkog, crno-beli su posle odlične predstave deklasirali Radnički u Kragujevcu - 5:0.  I što je za trenera Marka Nikolića bitnije deluju daleko ubedljivije nego u prethodne dve runde, pošto su osim golova stvorili - i propustili - još nekoliko prilika da do vrha napune mrežu svojih domaćina.


Parni valjak je do vođstva na stadionu Čika Dača pogurao dugo osporavani Filip Malbašić, majstorijom kakva se retko viđa na ovdašnjim terenima. Krilni vezista na pozajmici iz Hofenhajma u trećem minutu je sjajnu „zavruo“ loptu iz mrtvog ugla i mada se u prvi mah stekao utisak da je želeo da centrira, zapravo je ciljao mrežu Ognjena Čančarevića, koga je lopta u širokom luku preletela i završila u daljem uglu.

Pogodak Malbašića kao da je podstakao crno-bele na uraganske napade, pa je već u sedmom minutu Lazović (kapiten u odsustvu Saše Ilića) na povrtanu loptu Škuletića zakucao u prečku, potom je Brašanac sjajnim potezom prevario Rosića i umalo Kovačević nije postigao autogol, da bi posle nekoliko prodora Andirje Živkovića, favorit duplirao prednost posle fantastičnog odigravanja Lazovića (petom) ka Škuletiću, koji zahvalnost za prvenac u dresu srpskog prvaka duguje očajnoj intervenciji Ognjena Čančarevića, kome je lopta prošla kroz noge.

U drugom poluvremenu vredi izdvojiti evro-gol Drinčića u 59. minutu, kad je sa 20 metara pogodio gornji ugao Čančarevićeve mreže. Prvi gol u ovoj sezoni postigao je i Danko Lazović sa 11 metara, dok je konačan rezultat postavio Škuletić u 90. minutu posle asistencije Volkova.

2024 © - Vesti online