Subota 08.03.2014.
19:28
Beta

"Postojimo samo SNS i mi, ostali samo smetaju"

Ivica Dačić

"Ostale stranke su smao leva smetala", rekao je Dačić na predizbornoj konvecnciji koalicije SPS-PUPS-JS koja je održana u Velikoj sali Doma kulture u Čačku. On je rekao da mnoge stranke, kao što su Demokratska stranka (DS), Liberalno demokratska partija (LDP) i Nova demokratska stranka, čuvaju svoje predizborne programe u sefu, da ih niko ne bi video jer za to u Srbiji niko neće da glasa.

"Prošli put nisam hteo da pravimo kolaiciju sa (Borisom) Tadićem jer je u toj koaliciji trebalo da bude i (lider LDP-a) Čedomir Jovanović koji je govorio da je Republika Srpska genocidna tvorevina, a sa ljudima koji takve stavove zastupaju nama nije mesto u vladi. Mi inače ne treba da gubimo vreme na DS i one koji su nastali iz DS, koja se razmnožava kao amebe. Njima ne smao da nije došlo vreme, njima je istekao rok trajanja", rekao je Dačić.

On se založio za veću ravnopravnost i prava žena u Srbiji i istakao da danas one imaju 16 odsto manju platu od muškaraca koji imaju istu stručnu spremu kao i godine staža.

Dačić je rekao da će se SPS založiti da novi Zakon o radu mora da definiše ista prava žena kao i muškaraca i da one ne budu diskriminsane na poslu. Pored Dačića, na predizbornoj konvenciji govorili su i potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić, lider JS Dragan Marković Palma, predsednik Gradskog odbora SPS-a u Čačku Veljko Negovanović i predstavljeni su kandidati za poslanike iz Moravičkog okruga.

2024 © - Vesti online