Subota 08.03.2014.
08:00
B92

Ako vam se bubuljice vraćaju, možda je zbog ovoga...

Što ih više gledate, "više" ih i imate
 

Pubertetsko doba davno je prošla, a vi i dalje imate problem s bubuljicama na licu? Još je čudnije što vaš tip kože uopšte nije problematičan niti sklon aknama i bubuljicama? "Nevolje" na svoju kožu možda donosite sami i to zbog nekih sitnica na koje do sada niste obraćale pažnju. Donosimo popis čestih uzroka vraćanja bubuljica u odraslom dobu:

Ogledalce, ogledalce - Dermatolozi kažu da ljudi često imaju problem s kožom zbog - previše gledanja u ogledalo! Dugotrajno proučavanje kože dovodi do primećivanja novih "nedostataka", a samim tim i želje za kopanjem po bubuljicama i miteserima čime samo raznosite bakterije po licu i pojačavate upalne procese.

Šalovi, naočare, mobilni - Da li vam se pojavljuju bubuljice samo na jednom delu lica? Razmislite o stvarima koje često prislanjate uz taj deo. Šalovi, sunčane naočare i mobilni telefon uvek moraju da budu savršeno čisti…

Preterano korišćenje pilinga - Suprotno mišljenju - problematičnu kožu ne treba prečesto da tretirate pilinzima i agresivnim tretmanima. Zbog prečestog skidanja mrtvih ćelija, dolazi do iritacije i oštećenja kože koja zatim ne može normalno da funkcioniše pa nastaju novi upalni procesi. Dva puta nedeljno je i više nego dovoljno.

Ujutru se umivate samo vodom - Veći broj žena uveče pomno čisti lice, a ujutru se samo umije vodom, ali stručnjaci kažu da je čišćenje potrebno i posle spavanja, pogotovo ako imate problema s kožom. Ujutru se na koži nalaze ostaci proizvoda koje ste naneli sinoć, ali i masnoće koje je proizvela vaša koža pa je poželjno kožu očistiti barem losionom.

Brza hrana - Složićemo se, ovo nije iznenađenje, ali mnoge žene ipak ignorišu činjenicu da pržena i masna hrana utiče na izgled njihove kože. Ako želite lep ten, hamburgere i pomfrit zamenite voćem i povrćem.

2021 © - Vesti online