Petak 07.03.2014.
14:30
Beta

Gak: Nagrade u skladu sa finansijskim mogućnostima

 

"Prema zvaničkom pravilniku, košarkaški klub Partizan je ostvario pravo na nagradu od četiri miliona dinara, a Crvena zvezda na tri miliona. Oba kluba će tu nagradu dobiti u narednom periodu u skladu sa finansijskim mogućnostima grada", izjavio je Gak u saopštenju dostavljenom medijima.

Prema Gakovim rečima, nagrade košarkaškim klubovima su veliki izdaci za Beograd, jer je budžet za školski sport 10 miliona dinara.

"Koliko su i ove nagrade veliki izdatak za grad, najbolje govori podatak da je naš budžet za školski sport, u čijim programima učestvuje više od 200 hiljada mališanu, za čitavu godinu 10 miliona dinara", kazao je Gak.

Trener Partizana Duško Vujošević u sredu je rekao da tom klubu nije isplaćen novac koji mu pripada na osnovu rezultata, a po pravilniku grada, kao i da je crno-belima trebalo da bude isplaćeno 10 miliona dinara za plasman u Top 16 fazu Evrolige. Gak je dan kasnije odgovorio da je Partizan kroz plasman u Top 16 fazu
ostvario pravo na četiri miliona dinara, kao i da je taj klub od grada dobio mnogo više novca od Zvezde.

Vujošević je u četvrtak uveče kazao da se Partizanu taj novac ne poklanja, već da je to zasluženo rezultatima, ali i istakao da je pravilnik promenjen u sred sezone i da je cifra smanjena, kao i da je tačno da je Partizan dobio više novca od Zvezde.

"Drago mi je što smo se trener Partizana i ja konačno razumeli. I vreme je da se stavi tačka na ovu besmislenu raspravu jer se prozivanjem grada neće ništa promeniti", naveo je Gak.

2024 © - Vesti online