Petak 07.03.2014.
16:56
B. Đokić - Vesti

Uzalud diplome u policiji, svi cene poltrone

- Spaljujem diplomu u ime svih kojima se ne vrednuju znanje i stručnost. Ja sam za 27 godina rada u policiji okarakterisan kao nepodoban, dok napreduju poltroni koji su završili više škole u Blacu i nekim selima - objasnio je Lazarević.


Da se na bolja rada mesta dolazi pomoću diploma stečenih na sumnjivi način, javna je tajna.


- Tokom devedesetih godina imali smo navalu policajaca koji su prijavili diplome i u skladu sa tim tražili bolje plaćeno radno mesto. Ubedljivo najviše diploma bilo je sa Defektološkog fakulteta u Beogradu. Poznato je da su policajci taj fakultet završavali bez zagrevanja stolice - rečeno je "Vestima" u MUP Srbije. Tradicija brzog i lakog završavanja fakulteta nastavljena je i danas. Diplomama privatnih fakulteta "okitili" su se načelnici, inspektori i obični policajci.


- Jedan čovek, koji je bio veoma važna ličnost u MUP Srbije tokom vanrednog stanja proglašenog posle ubistva Đinđića, položio je desetak ispita na nekom fakultetu u unutrašnjosti Srbije i diplomirao, sve vreme jureći Legiju i odbegle zemunce. Tako se radi ne samo u policiji, već i u drugim državnim insitucijama - dodaje izvor "Vesti" iz policije i zaključuje da je takva praksa vremenom, zbog upliva politike, postala pravilo.
 

Vučetić poklanja dve diplome

Lazarevićev pretpostavljeni, Predrag Vučetić, zamenik komandira Policijske stanice u Trsteniku takođe će protestvovati.
- Tražim da mi se uzmu dve diplome fakulteta, Policijske akademije i Pravnog fakulteta i daju rukovodiocima koji nemaju diplome. Ne mogu da trpim šikaniranje nestručnih kadrova koji napreduju zahvaljujući rođačkim i političkim vezama - kaže Vučetić.

2024 © - Vesti online