Petak 07.03.2014.
17:08
Beta

Šta džinovski zeka radi usred Beograda?

Džinovski zec na naduvavanje na Trgu Nikole Pašića
 

Zeka po imenu Riki delo je holandskog konceptualnog umetnika Florentijna Hofmana, čije su skulpture izložene na javnim mestima u gradovima širom sveta, a najpoznatija od njih je džinovska žuta patka koja je od 2007. godine obišla najveće svetske luke i gradove.

Prema rečima PR menadžerke festivala Hane Adrović, Hofmanov naum je da "proba da smanji svet oko nas, tako što će povećati svoje igračke iz detinjstva", a pojava zeke Rikija u Beogradu predstavlja "uvod u neprestanu zabavu koja će trajati 48 sati".

"Centralni događaj dešava se u parku ispred Muzeja, i tu će biti postavljene dve centralne bine na kojima će nastupiti preko stotinu izvođača iz sveta, prevashodno elektronskog i dens žanra. Mi smo birali da to budu izvođači koji pomeraju ideju o modernoj muzici", rekla je Adrovićeva.

Posle završetka zabave na glavnim binama žurka će se preseliti u obližnje splavove i brodiće, gde će domaći parti-kolektivi predstaviti svoj program i goste, dodala je ona.

Kao najpoznatiji izvođač izdvaja se švedska pop muzičarka Nene Čeri, koja će u pratnji dvojca "Rocket number nine" 24. maja prvi put imati nastup u Beogradu. Na festivalu će nastupiti i poznati nemački di-džej Dikson, "kralj nordijskog diska" di-džej Lindstrom, jedan od najcenjenijih afričkih bubnjara Toni Elen, di-džej Kraš iz Japana, i brojni drugi.

Kako je Adrovićeva najavila, osim zeke Rikija Beograd će do početka festivala doživeti "brojna druga iznenađenja koji će biti incijacija u jedan ludi parti vikend 24. i 25. maja".

2024 © - Vesti online