Četvrtak 06.03.2014.
23:06
mozzartsport.com

Evroliga: Partizan ubedljiv protiv Bajerna

 Pozdrav stručnjaka: Duško Vujošević i Svetislav Pešić
 

Košarkaši Partizana su ostvarili drugi trijumf u Top 16 fazi Evrolige, pošto su u devetom kolu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja ubedljivo savladali minhenski Bajern rezultatom - 70:55 (19:9, 25:19, 16:17, 10:10).


Crno-beli su apsolutnu dominaciju na parketu uspostavili pre svega zahvaljujući Aleksandru Pavloviću i Tarensu Kinziju, ali i izuzetnom igrom u odbrani koja je izabranike Duška Vujoševića krasila tokom svih 40 minuta.


Kinzi je prosto leteo po terenu, surovo zatrpavao koš Bavaraca, ali stizao i da podeli koju blokadu i izvrši pritisak na napad rivala, ali je ključnu ulogu imao fenomaenalni Aleksandar Pavlović.


Bivši košarkaš Portlanda, Bostona, Nju Orleansa i još nekoliko NBA ligaša, bio je najbolji kada je to bilo najpotrebnije za crno-bele. Na početku meča je uspeo da poljulja svaku defanzivnu postavku Svetislava Pešića, a onda i svaki put kada je bilo gusto, sigurnim poenima vraćao svom timu neophodno samopouzdanje.


Pavlović i Kinzi su ubacili po 21 poena i imali po dva skok, dok je sa druge strane bolji od ostalih bio Đedović sa 12 poena.

2024 © - Vesti online