Četvrtak 06.03.2014.
15:53
Srna, Beta

"Ukrajinski vojnici su okupatori"

Ruski vojniik na Krimu do "zuba naoružan"
 

"Jedine zakonite oružane snage na teritoriji Krima su ruske oružane snage", rekao je Temirgalijev. Prema njegovim rečima, oružane snage treće zemlje su okupatori i, u tom smislu, ukrajinski vojnici imaće nekoliko opcija na raspolaganju.

Pročitajte još:

* Rusi blokirali sve baze na Krimu

* Putin Krimom branio Kosovo

* Šreder: EU kriva za podelu Ukrajine

"Ukrajinski vojnici mogu da polože oružje, napuste svoje pozicije, prihvate rusko državljanstvo i pridruže se ruskoj vojsci. Ako to ne žele, spremni smo da im ponudimo siguran prolaz sa teritorije Krima u Ukrajinu", rekao je on.

Podsetimo, poslanici regionalnog parlamenta Krima odlučili su danas da se 16. marta održi referendum o tome da li to crnomorsko poluostrvo treba da se priključi Rusiji.

"To je naš odgovor na nered i bezvlašće u Kijevu. Sami ćemo odlučiti o svojoj sudbini", rekao je član lokalnog parlamenta ukrajinske autonomne oblasti Krim Sergej Šuvajnikov.

U parlamentu Krima za referendum je glasalo 78 poslanika, a osam je bilo uzdržano. Prema toj odluci, na referendumu će biti ponuđena i mogućnost da Krim ostane deo Ukrajine, ali s pojačanim lokalnim nadležnostima.

2024 © - Vesti online