Četvrtak 06.03.2014.
09:34 >> 17:01h
Beta, rt.com, Vestionline

Rusi blokirali sve baze na Krimu

Ko se nije priklonio vlastima na Krimu, ostao je iza žice
16:59 - Ruska rublja je danas oštro opala u odnosu na evro i dolar jer su investitori zabrinuti zbog krize na Krimu čiji je parlament pozvao na ujedinjenje sa Rusijom. Evro je dostigao kurs od 50,13 rubalja, dok je cena dolara u isto vreme dostigla 36,20 rubalja.
15:45 - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da još nema dogovora Moskve i Vašingtona u vezi sa krizom u Ukrajini. "Za sada ne možemo reći međunarodnoj zajednici da imamo dogovor", rekao je Lavrov posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Dćonom Kerijem u Rimu.
15:14 - Neidentifikovana grupa ljudi obučena u vojne uniforme sprečila je članove posmatračke misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da uđu na Krim, izjavio je ministar odbrane Poljske Tomaš Sijemonijak.
14:01 - Krim bi mogao da usvoji rusku rublju kao svoju valutu i nacionalizuje državnu imovinu u sklopu plana o pridruživanju Ruskoj Federaciji, rekao je zamenik premijera ovog regiona Rustam Temirgalijev. "Sva državna preduzeća na Krimu biće nacionalizovana i postaće vlasništvo krimske autonomije", rekao je Temirgalijev, prenosi Interfaks.
11:16 - Državno tužilaštvo Ukrajine potvrdilo je da je protiv komandanta ruske Crnomorske flote Aleksandra Vitka podiglo krivičnu optužnicu zbog "podstrekivanja na državnu izdaju i organizaciju diverzija".
10:56 - Zamenik premijera Krima Rustam Temirgalijev rekao je da će referendum o statusu regiona biti održan 16. marta, javljaju ruski mediji.
10:44 - Novoizabrani gradonačelnik Sevastopolja Aleksej Čali izjavio je da građani tog grada neće učestvovati na ukrajinskim predsedničkim izborima, zakazanim za 25. maj.
10:26 - Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je u četvrtak da će Rusija da pojednostavi procedure za dobijanje ruskog državljanstva za osobe kojima je ruski jezik maternji i koje su živele u Rusiji ili bivšem Sovjetskom Savezu.
09:47 - Američko Ministarstvo odbrane saopštilo da će do kraja nedelje da poveća broj svojih borbenih aviona "F-15S" stacioniranih u Estoniji, Letoniji i Litvaniji. Misija NATO-a u baltičkim država, koja trenutno ima četiri borbena aviona "F-15S" biće pojačana sa šest lovaca i jednim avionom za snabdevanje tipa "boing KC135 stratotanker".
09:41 - Evropska unija zamrznula je od danas imovinu smenjenog predsjdnika Ukrajine Viktora Janukoviča i 17 drugih zvaničnika, uključujući imovinu bivšeg premijera Mikole Azarova.
09:18 - Sastanak predstavnika nekadašnjih sovjetskih zemalja biće održan 4. aprila, ali će susret diplomata Rusije i Ukrajine verovatno biti održan ranije, javljaju ruski mediji. Zajednicu nezavisnih država čini 11 od nekadašnjih 15 sovjetskih republika, a četiri izuzetka su tri pribaltičke države i Turkmenistan.   
8:40 - "Siguran sam da je neko spolja, treća strana, umešan u provokacije i smrti na obe strane u neredima u Kijevu", rekao je Juri Abisov, komandant Berkuta, ukrajinske specijalne policije, komentarišući curenje informacija iz telefonskog razgovora Ketrin Ešton i estonskog ministra spoljnih poslova Urmasa Paeta.   
8:13 - Evropska unija objavila je imena 18 ukrajiniskih zvaničnika kojima je zamrznuta imovina, među kojima su smenjeni predsednik Viktor Janukovič i njegovi bliski saradnici.   



 

Pročitajte još:

Ruski Topolj

* Rusi zauzeli raketne baze na Krimu

* Obama i Zapad “zavukli“ Putinu i Janukoviču! (pa se pokajali...)

* Hilari: Putin se ponaša kao Hitler pre rata

2024 © - Vesti online