Sreda 05.03.2014.
21:23
mozzartsport.com

Evrokup: Zvezda sa plus šest ide u Litvaniju

 Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić
 

Košarkaši Crvene zvezde su ostvarili trijumf u prvoj utakmici osmine finala Evrokupa i tako počeli da grade put ka četvrtfinalnom okršaju sa Budiveljnikom ili Nanterom - 88:82.


Sve do polovine druge deonice su gosti imali minimalnu prednost, a onda su Katić, Tejić i Simonović podigli Pionir na noge i doneli preokret - 32:29. Od tog trenutka pa sve do kraja prvih 20 minuta rezultat se lomio, ali je Zvezda zahvaljujući vrlo lukavom Marku Tejiću i pogotku Lazića za tri na poluvreme otišla sa minimalnih 45:41.


Izabranici Dejana Radonjića su odlično otvorili drugi deo igre. Serijom 7:0 su stigli do prve dvocifrene prednosti (52:41), ali je zatim usledio veliki pad u igri, koji je dobro došao Ritasu. Gosti su ekspresno odgovorili sa devet brzih poena i stigli do minusa od svega četiri poena (54:50). Iako su gosti u jednom momentu stigli na svega jedan poen zaostatka (57:56), u poslednja tri minuta trećeg kvartala crveno-beli ponovo su dodali gas i stekli lepu zalihu. Katić je načeo rivala, pa je Dragićević ubacio trojku, za njim i Dženkins, a potom opet Dragićević, pa je rezultat pred početak poslednjih deset minuta bio 70:60.


Igrači Zvezde su odlično počeli i poslednji kvartal, imali čak i 12 poena prednosti (72:60), ali su gosti ponovo iskoristili minute prazne igre i gotovo potpuno anulirali zaostatak. Ali, uspeli su Dragićević i Marjanović da vrate u život svoj tim i nekim vrlo bitnim koševima donesu manje-više finu prednost pred revanš u Vilnijusu.


Najefikasniji igrač u domaćem sastavu bio je Marjanović sa 21 poenom, Dragićević je ubacio 16, a Nelson 11. Na drugoj strani Seibutis je imao 17, Gecevičijus 14, a Kuk 13 poena.

2024 © - Vesti online