Sreda 05.03.2014.
20:55
RTS

Misao dala savet kako dočekati 116.

Jede suši, redovno spava i srećna slavi 116. rođendan: Misao Okava

Misao Okava proslavila je danas 116. rođendan uz suši i razne poslastice, saopštile su gradske vlasti Osake. Misao Okavu, koja potiče iz porodice prodavaca kimona u Osaki, danas je u staračkom domu posetio gradonačelnik Takehiro Ogura, koji joj je poklonio cveće.

Japanka u kimonu roze boje i s crvenim cvetom u kosi primila je goste u odličnoj formi i s vedrim osmehom na licu. "Čak se malo ugojila. Svaki dan uživa u sušiju, ali voli i goveđi paprikaš, špagete i svežu ribu", rekao je jedan od zaposlenih u domu.

Misao Okava je prošle godine dobila Ginisov sertifikat da je najstarija žena na svetu, iako Kinezi tvrde da u njihovoj zemlji živi žena koja ima 127 godina. Misao je rođena 5. marta 1898. godine, udala se 1919. i imala je troje dece.

Najstarija žena na svetu se poverila svojevremeno medijima i rekla da su za njenu dugovečnost ključne dve stvari: to što redovno jede suši i što spava najmanje osam sati svake noći. Zanimljivo da kada je ova žena rođena, kraljica Viktorija je bila na tronu, a špansko-američki rat u toku.

2024 © - Vesti online