Sreda 05.03.2014.
15:23
Vesti

Srbi na spektaklu u Bernu: Vilotić i Gajić protiv Zidana i Ronalda

Za uspomenu: Imenjaci Gajić i Vilotić u društvu nekadašnjih fudbalskih asova Šukera, Maldinija, Figa...


Da Zinedin Zidan i Ronaldo, onaj pravi iz Brazila, nisu zaboravili da igraju fudbal, mogli su u utorak veče da se uvere i ljubitelji fudbala u Bernu gde su legende svetskog fudbala odigrale humaniratnu fudbalsku utakmicu.

Francuz i Brazilac su 11. put okupili prijatelje za humanitarni meč, ovog puta za pomoć narodu na Filipinima zbog katastrofalnog zemljotresa, a rival je na drugoj strani bio je domaći Jang Bojs, drugoplasirani tim elitne Superlige Švajcarske, pojačan "prijateljima". Učesnici ovog spektakla bili su i srpski internacionalci Milan Vilotić i Milan Gajić, standardni igrači žuto-crnih.

Rezultat naravno nije u bio prvom planu, ali treba reći da su "Ronaldo, Zidan i prijatelji" pobedili rezultatom 8:6, iako je domaćin vodio sa 3:0 golovima veterana i legende švajcarskog fudbala, Stefana Šapuize.

Meč je igran pred oko 20.000 gledalaca na stadionu Švajcarska u Bernu, a strelci su bili: Zidan (2), Đorkaef (2) Vijeri (2), Šukur i Nunjo Gomeš za ekipu "Ronaldo, Zidan i prijatelji", a Šapuiza (3), Kubo (2) i Manjin za Jang Bojs.

Za slavne goste igrali su sve sami asovi svetskog fudbala: Nikopolidis, Salgado, Kanavaro, Jero, Maldini, Gatuzo, Nedved, Figo, Zidan, Ronaldo, Šuker. U igru su ulazili: Kudićini, Zambrota, Karager, Fereira, Kouto, Vijera, Pires, Karembe, Paulo Souza, Ljunberg, Mendijeta, Roland De Bur, Solari, Nakata, Mekmanaman, Makelele, Šukur, Đorkaef, Vijeri, Elber, Nunjo Gomeš i kao poseban kuriozitet jedna žena, Brazilka Marta, višestruka osvajačica Zlatne lopte.

I arbitar je bio dostojan spektakla. Pravdu je delio čuveni italijanski sudija Pjerluiđi Kolina.

2024 © - Vesti online