Sreda 05.03.2014.
16:18 >> 19:05h
Srna

Snajperiste na Majdan možda dovela opozicija

Besni Ukrajinci uhvatili su čoveka za koga su verovali da je snajperista i linčovali ga nasred Kijeva
 

"Postoji sve snažnije uverenje da iza snajperista nije bio Janukovič, nego neko iz nove koalicije", rekao je u razgovoru estonski ministar spoljnih poslova Urmas Pit. Eštonova je odgovorila da to "treba istražiti" i da za to "nije čula".

Pročitajte još:

* Ovako ubijaju ukrajinski snajperisti!

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!

* Dokument: Janukovič spremao pokolj?

Telefonski razgovor vođen je u vreme kada je Pit bio u Kijevu 25. februara, na vrhuncu sukoba između proevropski orijentisanih demonstranata i ukrajinskih snaga bezbednosti.

Pit je govorio o doktorki Olgi Bogomolec, koja je zbrinjavala pogođene. Ona je rekla da su na demonstrante i policajce pucali isti ljudi, prenela je stanica "Rusija danas". "Pa, da... To je, to je užasno", rekla je Eštonova.

Pit je potom dodao mu je Bogomolecova pokazala snimke na kojima se, prema njenom profesionalnom mišljenju, vide rane od iste vrste metaka i ocenio da je "zaista uznemirujuće to što nova koalicija ne želi da se istragom utvrdi šta se zaista dogodilo".

Snimak su na internet, navodno, postavili pripadnici Ukrajinske službe bezbednosti lojalni smenjenom predsedniku Viktoru Janukoviču, koji su izvršili hakerski upad u telefone Pita i Eštonove.

2024 © - Vesti online