Četvrtak 06.03.2014.
04:46
B. Grujić - Vesti

Zrenjaninka za dve godine obišla ceo svet

Lepo joj ide: Branka Mališ

- Mada sa ove distance od dve protekle godine, sve to možda i izgleda suviše jednostavno i lako, nije baš bilo tako. Imala sam sreću da dobijem poziv poznate svetske aviokompanije i preselim se u Dubai da radim kao stjuardesa. Sa mojih tada još nepunih 26, to je delovalo idealno i kao izazov koji se ne sme propustiti. Onda su usledili silni testovi, probe i provere, ali zahvaljujući jakoj želji i volji da sama sebi dokažem da mogu i hoću, uspela sam i dobila za naše prilike u Srbiji idealan posao, o kojem samo mogu da sanjaju mnogi mladi ljudi, diplomirani, svršeni studenti - u jednom dahu započinje priču Branka, koja se nakon završetka studija sociologije na Univerzitetu u Novom Sadu, preselila u Beograd gde se bavila novinarstvom.


- Još kao student bila sam honorarac u nekim štampanim glasilima u Beogradu, a igrom nekog sudbinskog sleda istovremeno kada je stigao poziv da profesionalno postanem stjuardesa u poznatom svetskoj aviokompaniji, dobila sam potvrdan odgovor da sam prošla audiciju na RTS-u i da se za nekoliko dana javim na probni rad. To je bila prva velika životna dilema, roditelji i dve sestre koje žive u Lazarevu kod Zrenjanina bili su u prvi mah za ovu televizijsku opciju, ali se nisu mešali, a ja sam se i posle puno dvoumljenja ipak odlučila za avanturu u nepoznato, krenula put Dubaija i sada znam da nisam pogrešila. Novinarstvo je ostalo negde u meni, svojoj duši i sada mogu da priuštim pisanje poneke reportaže sa predivnih destinacija na kojima sam bila - nastavlja živahna i uvek nasmejana Branka, koja je iskoristila nekoliko slobodnih dana i skoknula do rodnog mesta da obiđe roditelje, baku i dve rođene sestre koje sa svojim porodicama žive u Lazarevu.

Ujak u Americi

- Ujak živi u Americi, pa je mama donedavno bila kod njega u poseti, a sada smo se svi okupili u porodičnoj kući Mališa u rodnom Lazarevu i bilo nam je baš lepo tih nekoliko dana. Pre toga, bila sam u Argentini i Brazilu, ali to je deo poslovne tajne, pa ne bih baš da ih sve odajem. Ono što je svakako meni najbitnije jeste da u tih nekoliko slobodnih časova ili dana uspem da upoznam nove predele, civilizacije, kulture i običaje, kao i da obiđem sva značajna mesta.

 

Trema

- Kao mala maštala sam da se bavim putopisnim novinarstvom i upoznam mnoge zemlje i, eto, sada mi se to ostvarilo. Osećam se veoma uzbuđeno pred svako novo putovanje i let u zemlju gde još nisam bila, tako da mi nekad i po 20 časova u avionu ne predstavlja veliki problem - kaže Branka.

2024 © - Vesti online