Sreda 05.03.2014.
10:29
Z. Marjanović - Vesti

Gostima brani da govore o politici

Politika je prljava rabota: Miodrag Krstić Krle
 



- U ovaj dom svako ko je dobronameran dobro je došao. Zabranjeno je biti gladan, žedan, stidan i bezobrazan. Nije poželjno pominjati reči: četnici, partizani, niti ime bilo kojeg političara jer nije lepo unositi prljavštinu u kuću. Ne treba pominjati ime bilo kog političara, nikad nisu bili u ovom domu niti su učinili da ovaj dom bude srećniji i bogatiji, naprotiv, osiromašili su ga i materijalno i duhovno - kaže Krstić.

Ništa četnici, partizani, a naročito ne prljavština (Vuč... Dač... pardon, ne smemo da pominjemo, zabranjeno je): Krletova bukova daska
 


On dalje kaže za "Vesti" da misli baš onako kako je i napisao na dasci koja visi iznad ulaznih vrata njegove porodične kuće, koju je stekao svirajući svuda po svetu ljudima sa čudnim ponašanjima i namerama.


- Život me je naučio, a posebno zato jer živim u selu Ba, koje se vazda smatralo četničkim, da politika nikada ništa dobro narodu nije donela. Pravila ponašanja u mojoj kući sam napisao na dasci i ta pravila pročita svako ko mi ulazi u kuću. Od kada je tako glava mi je mirna, jer mi u kuću dolaze samo oni koji su dobronamerni, oni koji se ne bave politikom, što znači da mi dolaze ljudi od kojih mogu da čujem i nešto pametno. Mislim da na ovaj način uživam u tekovinama demokratije koja je stigla u naše krajeve jer sam ubeđen da je demokratski upozoriti gosta da nije lepo unositi prljavštinu u kuću. Uostalom, neka tumači kako ko hoće - ističe Miodrag Krstić.

2024 © - Vesti online