Nedelja 21.03.2010.
11:08
Tanjug

Milan Pantić dobija ulicu u Jagodini

Ubijeni novinar Milan Pantić

"Odluka će biti doneta na narednoj sednici gradske skupštine, ali je sigurno da će proći", rekao je Marković, čija je stranka Jedinstvena Srbija na vlasti u Jagodini i ima većinu u Skupštini.

On je rekao da će Pantićevo ime, možda nositi ulica u kojoj je živeo i ubijen, ulica srpskog pesnika Branka Radičevića, koji bi dobio drugu ulicu u tom gradu. Pantić bi ulicu trebalo da dobije do godišnjice ubistva, 11. juna.

Molbu da se u Jagodini jednoj ulici da Pantićevo ime pre nekoliko dana uputilo je gradskoj skupštini Udruženje novinara Srbije, a podržao je Klub novinara Pomoravlja u Jagodini.

"Milan Pantić je jedan od simbola nezavisnog novinarstava u Srbiji. Izgubio je život zbog toga što je kao novinar u lokalnoj sredini pisao o onome o čemu se do tada nije pisalo. Njegova smrt je tragičnija, tim pre što se desila posle demokratskih promena, u vremenima za koje su nam obećavali da neće ličiti na stara, da se ubistva novinara neće više događati", navedeno je u molbi UNS-a predsedniku Skupštine Jagodine Ratku Stevanoviću.

2024 © - Vesti online