Ponedeljak 03.03.2014.
14:03
M. Stojiljković - Vesti

Balkanska četvorka za primer: Kad slave Srbi, Bosanac i Crnogorac

Prvi trofej Mančester Sitija u 2014: Stevan Jovetić, Aleksandar Kolarov, Edin Džeko i Matija Nastasić

 

 

Slavlje uz Šabana Šaulića
Aleksandar Kolarov je slaveći trijumf u Liga kupu objavio na svom tviter profilu sliku na kojoj u svlačionici sluša muziku Šabana Šaulića.
Njegov komentar je bio:
- Pa, ne može se više sa njihovom, probiše mi glavu!

Fudbaleri Mančester Sitija osvojili su prvi od četiri trofeja koje su ciljali na početku sezone pošto su u finalu Liga kupa Engleske posle velike borbe pobedili Sanderlend na londonskom Vembliju rezultatom 3:1.

"Građani" su, međutim, mnogo teže stigli do trofeja nego što se to očekivalo. "Crne mačke" iz Sanderlenda, iakom se u Premijer ligi grčevito bore za opstanak, još jednom su se pokazale kao izuzetno nezgodan rival. Fudbaleri Sanderlenda rešili su prvo poluvremene u svoju korist, zasluženo vodili golom Italijana Fabija Borinija, ali su u drugom poluvreemnu dva magična poteza donela preokret u korist Sitija.

Prvo je u 55. minutu Jaja Ture po sopstvenom priznanju postigao gol karijere kad je sa preko 30 metara matirao golmana Vita Manonea, a onda je samo minut kasnije posle akcije srpskog reprezentativca Aleksanda Kolarova lopta došla do Francuza Samira Nasrija, koji je efektno poslao u mrežu Sanderlenda. U samom finišu meča "građani" su preko rezerviste Hesusa Navasa postigli i treći pogodak i osvojio Liga kup prvi put posle 38 godina.

Juriš na trofeje
Trofej Liga kupa Engleske je realno najlakši od četiri, na koja su "građani" namerili ove sezone.
Najdalji su od Lige šampiona jer su na svom terenu izgubili prvi meč osmine finala od Barselone (0:2) i teško je poverovati da u revanšu u Kamp Nou mogu da nadoknade "minus dva".
U FA kupu su stigli do četvrtfinala gde sledećeg vikenda igraju protiv Vigana, dok u Premijer ligi zauzimaju četvrto mesto sa šest bodova manje od vodećeg Čelzija, ali sa dve utakmice manje odigrane.

Aleksandar Kolarov je odigrao ceo meč za Mančester Siti i bio jedan od agilnijih igrača u svom timu, u kome zbog povrede već neko vreme nema mladog srpskog defanzivca Matije Nastasića. Ovog puta nije bilo ni oporavljenog crnogorskog reprezentativca Stevana Jovetića, kome menadžer Manuel Pelegrini nije ukazao poverenje u izuzetnoj konkurenciji napadača - Serhija Aguera, Edina Džeka (njih dvojica su bili starteri) i Alvara Negreda (ušao tek u 87. minutu umesto Džeka).


Međutim, to nije sprečilo Nastasića i Jovetića da svim srcem navijaju za saigrače i posle utakmice se u civilu pridruže slavlju u svlačionici Mančester Sitija. Odatle su nastale brojne slike objavljenje na društvenim mrežama, među kojima i ova na kojoj veliki drugari, nazvani "balkanska četvorka", poziraju sa osvojenim trofejom Liga kupa Engleske, prvim zajedničkim za Srbe Aleksandra Kolarova i Matiju Nastasića, Bosanca Edina Džeka i Crnogorca Stevana Jovetića.

Ovo nije prvi put, naravno ni poslednji, da njih četvorica pokazuju da su veliki prijatelji...

2024 © - Vesti online