Nedelja 01.11.2009.
12:05
M. Đurić - Vesti

Opasna hrvatska retorika

U Vojniću na Kordunu se ne sprovodi diskriminacija Hrvata, nego se smanjuje broj opštinskih radnika s 14 na 10 radi potrebne uštede zbog gubitka oko 600.000 kuna, rekao je u Karlovcu načelnik te opštine Branko Eremić, inače Srbin i član SDP-a.


To je bio odgovor županu Ivanu Vučiću iz HDZ-a koji je u županijskoj skupštini tvrdio kako se u Vojniću sprovodi diskriminacija Hrvata, koji se otpuštaju s radnih mesta, te da to podseća na 1991. godinu.


Predsednik Kluba većnika SDP-a u Županijskoj skupštini Stjepan Mikulandrić rekao je da Vučićevo spominjanje 1991. opaka izjava i da raspiruje nacionalne strasti onde gde ih više nema jer ljudi zajedno gledaju samo kako da prežive.


Eremić je rekao da je nakon neposrednih izbora u maju preuzeo vlast u opštini kojom je protekle četiri godine vladao HDZ. U tom je periodu broj zaposlenika u opštinskoj administraciji s 10 povećan na 14, a plate su porasle za 30 posto, rekao je, dodajući kako upravo zbog toga u budžetu za plate nedostaje oko 60.000 kuna mesečno.


U opštini, naveo je, i dalje radi 11 Hrvata, a jedina promena koja se dogodila od maja je smena direktora komunalnog preduzeća Miloša Musulina, inače Srbina, koga je zamenio Hrvat.

2024 © - Vesti online