Nedelja 21.03.2010.
04:51
Vestionline

IV: Zimonjić i Nestor izgubili u finalu

Nisu uspeli da osvoje Indijan Vels: Nenad Zimonjić (levo) i Danijel Nestor
 

Španski dubl, koji je od organizatora dobio “vajld kard“, odlično je ušao u meč i brzo napravio brejk protiv prvih nosilaca. Međutim, pri vođstvu rivala od 2:1, koji su uz to imali i servis, Zimonjić i Nestor su pokazali da nisu tek tako bili prvi favoriti za titulu u Indijan Velsu - usledio je brejk, zatim i osvojen gem na svoj servis, što je značilo i vođstvo od 3:2 za srpsko-kanadski dubl.

Međutim, usledila je potom velika borba, pa smo ušli u neizvesnu završnicu - posle 6:6 u gemovima, pobednika prvog seta je odlučivao taj-brejk. Više živaca u ovom delu igre imali su Španci - doduše, Lopez i Nadal nisu iskoristili prve tri set lopte, ali četvrtu jesu, pa su zasluženo poveli sa 1:0 u setovima, a pokazalo se da taj-brejk za Rafu nije bio tako tragičan, kao u polufinalu singla kad je izgubio od Ljubičića.
 

Do rezultata 2:1 sve je bilo koliko-toliko u redu, kada su Španci napravili prvi brejk, a zatim iskoristili prednost svog servisa i poveli sa velikih 4:1. Bila je to, kad se sve sabere, prednost od samo jednog brejka, ali više nego dovoljna za raspoložene Lopeza i Nadala - do kraja seta oba dubla su koristila svoje servise, pa je posle 6:3 u ovom delu igre meč i pehar pripao Špancima.

2024 © - Vesti online