Nedelja 21.03.2010.
02:33
Vestionline

Borovčaninu pobeda, titula Kličku

Borovčanin je tako stigao do 25. pobede u isto toliko mečeva u profesionalnoj karijeri. Srbin je dominirao u prvoj rundi, a u drugoj je samo dokrajčio već grogiranog protivnika.

"U Espirit areni je bio neviđen spektakl, praćen vatrometom u hali, napravljen je pravi vatreni ring. Prve čestitke sam dobio od Vitalija Klička, njegovog menadžera Bernda Butena i predsednika svetske boks organizacije Frančeska Varčarela. Pozvan sam na njihove sledeće mečeve, što je za mene veliko priznanje", rekao je Borovčanin posle trijumfa.

U glavnom duelu večeri Vladimir Kličko je nokautom u 12. rundi dobio Edija Čejmbersa i tako odbranio titule svetskog šampiona u kategorijama IBF, WBO i IBO verzijama.

Kličko je imao potpunu kontrolu nad Amerikancem, prednjim direktom ga je držao na distanci tokom cele borbe, a u 12. rundi je levim krošeom nokautirao protivnika.

Stameni Ukrajinac je 14. put uspešno odbranio šampionski pojas. On je u dosadašnoj karijeri ostvario 54 pobede, od kojih 48 nokautom i doživeo svega tri poraza. Čejmbersu je ovo bio drugi poraz, uz 35 pobeda od koji su 18 nokautom.

2024 © - Vesti online