Ponedeljak 03.03.2014.
14:56
Beta

"Vlada Koštunice zlatni period razvoja Srbije"

Petar Petković, portparol DSS-a
 

"Period od 2004. do 2008. kada je Vojislav Koštunica predvodio vladu s pravom se naziva zlatni period razvoja Srbije. Državotvornom politikom Koštunice, Srbija je postigla najznačajnije rezultate, pre svega ekonomske, ali i na državnom polju", kazao je Petković na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da je tada Demokratska stranka Srbije (DSS) pokazala kako se uspešno i odgovorno vodi zemlja. "U mandatu Vojislava Koštunice vraćen je sav dug prema MMF-u, dve godine za redom Srbija je beležila budžetski suficit, postignut je rast bruto društvenog proizvoda od šest odsto, zemlja je proglašena liderom u regionu, plate su bile za sto evra veće i otvoreno je 20.500 novih preduzeća", rekao je portparol DSS.

On je ocenio da za razliku od ovih pokazatelja u vreme Koštunice, "Srbija od 2008. državno, ekonomski i moralno propada". "Samo za godinu i po dana Vlade koja odlazi, Srbija je zadužena za novih pet milijardi evra, dok će budžetski deficit dostići
nezapamćenih 182 milijarde dinara, nezaposlenost je dva puta veća, a namirnice od dva do tri puta skuplje", naveo je on.

Prema njegovim rečima, od 2004. do 2008. godine vodila se državna politika koja je bila u interesu Srbije i naroda, a od 2008. vodi se politika koja je isključivo u interesu Brisela i Evropskih integracija, a na štetu Srbije.

"Za vreme Vlade Koštunice, Srbija je dostigla vojnu neutralnost, dok danas imamo vlast koja je lancima vezala Srbiju za Brisel i evropske integracije koje su samo donosile štetu", naveo je Petković.

2024 © - Vesti online