Ponedeljak 03.03.2014.
00:23
danas.rs

Kampanja i na Kosovu

Borba za glasove na Kosovu i Metohiji (Foto: Ilustracija)
 

Posle lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, zamenika predsednika SRS Nemanje Šarovića, i člana Starešinstva Dveri Boška Obradovića, na KiM u sredu 5. marta bi trebalo da ode i predsednik DSS Vojislav Koštunica. On će govoriti na skupu u Kosovskoj Mitrovici, dok će neko iz vrha DSS, kako je ''Danasu'' rečeno u ovoj stranci, posetiti i Srbe južno od Ibra.

DSS je kampanju na KiM počela 28. februara, posetom potpredsednika stranke Nenada Popovića, dok DS, NDS i SPS predizborni posao uglavnom prepuštaju lokalnim kandidatima za poslanike.

''Kampanju NDS vode kandidati za poslanike sa KiM. Držimo tribine, već smo prošli celo Kosovo i to ćemo učiniti još jednom. Naravno, svi koji dođu iz centrale stranke su dobrodošli'', kaže za beogradski list kandidat za poslanika Goran Bogdanović, bivši ministar za KiM.

Istu metodologiju ima i DS, čiji funkcioner Borislav Stefanović objašnjava za ''Danas'' da ''aktivisti demokrata uveliko rade na terenu''. Prema njegovim rečima, ''još se ne zna da li će biti skupova i da li će na njima govoriti predsednik Dragan Đilas i drugi stranački prvaci - za sada su to uglavnom manji događaji, koji treba da dopru do što više ljudi''.

I u SPS najavljuju da će njihovi kandidati za poslanike održati više skupova u Pokrajini, mada očekuju i goste iz centrale u Beogradu.

Zvonimir Stević, predsednik Pokrajinskog odbora SPS, kaže za ''Danas'' da je proteklog vikenda više od 300 mladih socijalista učestvovalo u druženju u Šilovu.

Povodom 8. marta, dan kasnije u Gračanici održaće se skup Foruma žena KiM, kao i skupovi u Štrpcu, na severu KiM i u Metohiji. ''Nadam se da će doći i Ivica Dačić, mada je na Kosovu bio tri puta u poslednja tri meseca'', kaže Stević.

2024 © - Vesti online