Nedelja 02.03.2014.
12:38
mozzartsport.com

Rajković pokidao ligamente i završio sezonu!

Veliki peh: Slobodan Rajković
 

Srećo, gde si? Bože, ima li te? Šta drugo reći posle tužne vesti koja stiže iz Nemačke, a glasi: Slobodan Rajković je pokidao ligamente kolena i završio sezonu!
U Nord derbiju protiv najvećeg rivala Verdera, Rajković je u 66. minutu bez kontakta sa protivničkim igračem pao na zemlju uz bolnu grimasu. Na nosilima je iznet sa terena i bilo je jasno da povreda nije naivna. Jutrošnja dijagnoza posle detaljnih lekarskih pregleda je bila srceparajuća: Rajković je pokidao prednje ukrštene ligamente levog kolena. Sezona je završena, predstoje meseci oporavka.


Povreda nije mogla da dođe u gorem momentu. Taman kada je sunce ogrejalo momka koji je predugo i nepravedno bio zapostavljen u Hmaburgu. Taman kada ga je Mirko Slomka hrabro gurnuo u vatru i u njemu video jedan od oslonaca u Hamburgvoj borbi za goli prvoligaški život.


Podsetimo, Rajković je posle skoro godinu dana neigranja, dobio šansu čim je Mirko Slomka došao u klub i iskoristio ju je na sjajan nalčn. U velikoj pobedi nad Dortmundom je uštopovao Roberta Levandovskog i obezbedio mesto u timu kola Bundeslige. Nemci su opet počeli da u superlativima pričaju o nekadašnjem čudu od detea. Navijači Hamburga su se ponadali da je Rajković taj faktor koji će slavni klub spasiti ambisa ispadanja u Cvajtu...


Sada će Hamburg morati u odlučujuće bitke bez srpskog štopera kojem predstoji minimum šest meseci rehabilitacije. Ova povreda boli više od izgubljenog derbija i izgubljenih bodova. Da stvari po Hamburg budu gore, povredio se i Milan Badelj koji je polomio ruku, a još od ranije je povređen Rafael Van der Vart i pitanje je da li ćemo ga videti na terenu do kraja ove sezone...

2024 © - Vesti online